Aziatische pompoensoep!

10 Nov 2017

De afgelopen jaren stond het tussen oktober en december wel een aantal keer bij mijn moeder op het menu: pompoensoep! En om heel eerlijk te zijn heb ik het vorig jaar pas voor het eerst zelf gemaakt. Al had ik op een gegeven moment echt de behoefte om de pompoen door het raam te gooien, ik had namelijk een super harde pompoen gekocht.. Dat er trucjes zijn om de pompoen zacht te krijgen had iemand me best mogen vertellen toen.. Om jullie dit leed te besparen zet ik mijn tips bovenaan zodat ze niet te missen zijn. 

 

TIPS:

  1. Is de pompoen erg hard? Daar is een simpel trucje voor! Prik of snij diepe gaatjes in de pompoen en doe hem 1-2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Daarna is het een stuk gemakkelijker om de pompoen te schillen en te snijden.

  2. Rode peper: doe handschoenen aan tijdens het snijden. Je zal jezelf erg dankbaar zijn als je per ongeluk met je handen in je ogen wrijft.

En nu dan het recept!

 

Ingrediënten

  • 2 rode uien

  • 3 tenen knoflook

  • 2 el neutrale olie (bijv. zonnebloemolie of raapzaadolie)

  • 800 gr flespompoen

  • 1 handsinaasappel

  • 200 gr winterpeen

  • 1 zoete aardappel

  • 35 gr gele curry paste

  • Flinke scheut ketjap

  • Snufje kaneel

  • Kleine rode peper

  • 500 gr kokosmelk

  • 400 ml groentebouillon

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien 5 minuten op laag vuur, doe de knoflook erbij en fruit nogmaals 5 minuten.

  2. Was en de pompoen. Als de pompoen vers is hoef je deze niet te schillen maar als de schil hard is, verwijder deze dan met een dunschiller. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Dit gaat het gemakkelijkste met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm.

  3. Snijd de schil van de sinaasappel. Zorg dat er zo min mogelijk wit overblijft want dit is erg bitter.

  4. Snijd de winterpeen in plakjes.

  5. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.

  6. Snijd de rode peper in plakjes. Indien je het graag erg pittig wilt kun je de zaadjes en zaadlijsten laten zitten. Hou je hier niet van verwijder deze dan.

  7. Doe de pompoen, sinaasappel, winterpeen, zoete aardappel, rode peper en currypasta bij de ui. Bak dit ongeveer 10 minuten op laag vuur.

  8. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken.

  9. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met wat ketjap, een snufje kaneel, peper en zout. Je kunt eventueel ook nog wat extra gele curry toevoegen voor meer pit.  

  10. Garneer met wat (pompoenpitjes) en een beetje yoghurt. Vooral als je soep pittig is dan is yoghurt een lekkere tegenhanger!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

August 13, 2019

June 28, 2019

May 7, 2019

August 14, 2018

March 27, 2018

March 27, 2018

February 7, 2018

November 14, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

 Teuntje Smits | 

© 2018 by  Quiche of Cake