Fruitloempia's

10 Oct 2017

Ik kreeg de vraag of ik een gezond hapje wilde maken voor 150 leerkrachten. Meteen dacht ik aan fruitloempia's. De perfecte lekkere en gezonde snack! En.. super gemakkelijk om te maken!

 

 Ingrediënten

- Rijstvellen (rond of vierkant)

- Verschillende soorten fruit

- Limoen

- Honing

 

Bereidingswijze

1. Snij het fruit in reepjes of plakjes. 

2. Zet een bak met warm water klaar.

3. Doe een rijstvel een paar seconden in het warme water. Als je het vel er uit haalt is het nog redelijk hard maar dit wordt snel zacht en plakkerig.

4. Beleg het rijstvel aan een zijkant met fruit (zie foto). 

5. Vouw de zijkanten over het fruit. Zorg dat de zijkanten hoog genoeg zitten dat er geen fruit meer bovenuit komt. Anders zal dit uiteindelijk uit de loempia vallen.

6. Vouw de onderkant over het fruit.

7. Rol de loempia dicht.

 

8. Knijp de limoen uit en meng dit met een kneepje honing. Dit is de dipsaus!

 

De loempia's kan je gemakkelijk twee dagen bewaren. Het rijstvel wordt dan iets minder glibberig maar ik vind dat persoonlijk nog lekkerder. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

August 13, 2019

June 28, 2019

May 7, 2019

August 14, 2018

March 27, 2018

March 27, 2018

February 7, 2018

November 14, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

 Teuntje Smits | 

© 2018 by  Quiche of Cake